Nieuws

‘Het elektronisch bidet toilet hoort thuis in elk Verpleeghuis van de Toekomst’

Samen met ouderenzorgorganisatie Stichting Sint Jacob namen wij deel aan de challenge Verpleeghuizen van de Toekomst. De challenge is in het leven geroepen om het gebruik van technologie in de verpleeghuiszorg te stimuleren. Met trots mogen wij delen dat Sint Jacob met onze voorziening de tweede plek hebben bemachtigd.

Na een intensief voortraject waarin wij met onder andere ergotherapeuten keken naar de beste oplossingen voor zowel de bewoners als de medewerkers, werden de toiletten geplaatst. “Wat ontzettend fijn is, is dat de leverancier ook echt met ons meedenkt”, aldus Yvette Overmeer (stafverpleegkundige bij Sint Jacob).

“Je blijft meer mens”, concludeert bewoner Dhr B.  Vanwege zijn artrose ervaarde hij veel ongemak tijdens een toiletbezoek. Het bidet toilet is voor hem een goede uitkomst, waarmee hij weer zelfstandig de toiletgang kan maken.   

Bedankt voor de prettige samenwerking Yvette Overmeer, Kitty de Jong en Lianne van Hoeij! Geweldig dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een fijne en waardige oude dag voor jullie bewoners.

Zoals Stichting Sint Jacob het zelf zo mooi onder woorden bracht, hoort het elektronisch bidet toilet thuis in elk Verpleeghuis van de Toekomst. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Stuur ons gerust een bericht. We gaan graag op zoek naar de beste oplossing voor jouw cliënten en medewerkers. 

Sanmedi treedt toe tot het Deense Pressalit A/S

Per 1 februari 2021 is Sanmedi bv toegetreden tot het Deense Pressalit A/S. Om de marktpositie in Nederland te versterken en groei te kunnen bewerkstelligen zijn beide bedrijven een intensieve samenwerking aangegaan. Beide bedrijven werken al lange tijd tevreden samen in een leverancier – distributeur relatie. Na de overname blijft Sanmedi onder haar eigen naam opereren met het eigen assortiment en de vertrouwde onafhankelijke dienstverlening en service.

Pressalit A/S is een Deens particulier bedrijf met productiefaciliteiten in Ry, Denemarken. Sinds 1954 ontwerpt en produceert Pressalit toiletzittingen van de hoogste kwaliteit. En sinds 1975 ontwikkelt Pressalit ook toegankelijke badkamers. Later volgden in hoogte verstelbare keukens voor mensen met beperkte mobiliteit. Dit maakt Pressalit tot een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige badkamer- en keukenoplossingen. Hoogwaardige, onberispelijke vormgeving en betrouwbare functionaliteit zijn de kernkenmerken van het brede productassortiment.

Sanmedi biedt sinds 1981 sanitaire oplossingen waardoor mensen zo lang als mogelijk in een veilige, hygiënische, comfortabele en functionele sanitaire omgeving kunnen verblijven en in de maatschappij kunnen participeren. Welzijn en participatie voor iedereen in onze maatschappij zijn onze drijfveren als het gaat om sanitaire oplossingen. Een zelfstandige toiletgang betekent dat men op een waardige manier kan blijven participeren in onze samenleving. De naam Sanmedi staat voor kwaliteit van dienstverlening én producten.

De dienstverlening van Sanmedi zal na de toetreding tot Pressalit A/S niet veranderen. Het bedrijf blijft onder haar eigen naam werken met focus op het oplossen van sanitaire problemen in toiletruimten of badkamers bij mensen thuis, in een zorginstelling of andere organisaties. Dit geschiedt op basis van onafhankelijk advies om tot de meest optimale oplossing te komen. Ook de personeelssamenstelling blijft gelijk met de voor onze klanten vertrouwde gezichten. Het assortiment blijft eveneens bestaan. De samenwerking met Pressalit verstevigt de positie van Sanmedi in de Nederlandse en Europese markt.

Ook deelname aan het Europese onderzoeksproject Toilet For Me Too wordt voortgezet. Dit project heeft als doel ‘het openbare toegankelijke toilet van de toekomst’ te ontwikkelen. Dit laatste in samenwerking met 9 andere partners uit 6 verschillende landen. Europese subsidie wordt verleend via ZonMW.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanmedi bv: Monique Eijke (me@ld-photograpy.nl) en Pressalit A/S: Thomas Brandt Pasgaard (tbp@pressalit.co

Toegankelijke toiletten onderweg niet schoon en bruikbaar genoeg

Driekwart van de toegankelijke toiletten onderweg is niet schoon en heeft niet de gewenste voorzieningen. En het toevoegen van een douche-WC, sta-op functie en verschoontafel zijn de grooste wens van gebruikers. Dat blijkt uit onze online peiling (oktober-november 2020). En dat is jammer, want het ontbreken van een openbaar, toegankelijk toilet is voor veel mensen met een beperking en ouderen namelijk een reden om thuis te blijven. Terwijl het ondernemen van activiteiten buitenshuis belangrijk is om eenzaamheid tegen te gaan. Met onze producten en deelname het project Toilet For Me (www.toiletforme.nl) brengen we hier verandering in.

Hoe belangrijk zijn toegankelijke toiletten voor jou onderweg?

Interview met Sandra Gosseling, ambassadeur Toilet For Me

1.Als je onderweg bent, maak je dan gebruik van een mindervalidetoilet. Zo ja, wat betekent dat voor jou? 

Voor mij is een toilet essentieel, een mindervalide toilet is mooi meegenomen. Het is vooral belangrijk dat ik weet of en waar er toiletten zijn. Mensen met een beperking moeten mee kunnen doen en dat kan alleen als er voldoende geschikte toiletten zijn.

2.Hoe kom jij erachter waar toiletten zijn? 

Ik raadpleeg altijd de Hoge Nood app. Hierin staan alle toiletten in Nederland waar je vrij gebruik van mag maken. Heel handig!

3.Zijn mindervalide toiletten onderweg goed vindbaar?

Helaas niet altijd. Gelukkig staan echt veel toiletten in de Hoge Nood app, je kunt zelfs specifiek op mindervalide toiletten zoeken, maar helaas niet alle beschikbare toiletten.

4.Wat is jouw ervaring bij het gebruik van een mindervalide toilet? Zijn ze schoon, compleet, goed bruikbaar,…….?

Jammer genoeg zijn ze niet altijd schoon of schoon genoeg. Ook hebben ze wel eens een storing waardoor hij niet gebruikt kan worden. Voor mij is het gezien mijn slechtziendheid vaak lastig dat niet bij alle toiletten alles op dezelfde plek zit. 

5. Wat zou volgens jou – als ervaringsdeskundige – anders moeten bij mindervalide toiletten onderweg?

Er moeten vooral voldoende toiletten zijn en het is heel belangrijk dat ze schoon zijn, mindervalide of niet. Gezien mijn slechtziendheid is het daarnaast belangrijk dat het direct duidelijk is waar bijvoorbeeld de lichtknop is en hoe je door kunt spoelen.

Benieuwd naar het voorkomen van toiletpapier hamsteren en het verminderen van besmettingsrisico?

Sanmedi biedt hiervoor de oplossing met de Circumani Douche-wc:

  • Het papierloos reinigen en het droog föhnen van het onderlichaam. 
  • Hulpbehoevenden kunnen zelfstandig hun toiletgang doen waardoor verzorgers minder belast worden en minder risico lopen op infecties doordat er geen fysiek contact noodzakelijk is.
  • Meer hygiëne, comfort en efficiency.
  • Het afsluiten van servicecontracten mogelijk. 
Wij kunnen u over de diverse mogelijkheden adviseren en de voorzieningen installeren. 
 
U kunt in onze showroom op afspraak in onze testruimte de werking van de douche-wc vrijblijvend zelf komen ervaren. 
 
met vriendelijke groet,
 
Het Sanmedi team. 

Sanmedi doet mee aan een europees onderzoeksproject

Sanmedi is vanwege haar expertise, gevraagd te participeren in een Europees AAL onderzoek naar de beschikbaarheid van toegankelijke toiletten in (semi) openbare ruimtes. De werknaam van dit kleine voorbereidende onderzoek is Toilet4me. Wij zijn natuurlijk super trots op onze deelname!

AAL staat voor Ambient Assist Living: door het gebruik van intelligente producten en het aanbieden van diensten op afstand, waaronder zorgdiensten om ouderen langer thuis te laten wonen door hun autonomie te vergroten en hen te helpen bij het uitvoeren dagelijkse activiteiten. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie en in Nederland loopt de financiering via ZonMW.

Het Toilet4me project richt zich op ouderen en de behoeften die ze hebben bij het gebruik van een toilet buitenshuis in semi-openbare omgevingen zoals winkelcentra, musea, theaters, maar ook in horecagelegenheden of hotels en vakantieparken.

Het consortium bestaat uit projectleider Technische Universiteit Wenen (TU Wien), Carecentre software (Oostenrijk), Resto VanHarte (Nederland), Instituto Pedro Nunes (Portugal), Beia Consult Int. (Roemenië), Caritas Diocesana de Coimbra (Portugal), Sanmedi bv (Nederland) en IHCare (Portugal).

De Barometer!

Wij zijn onderdeel geweest van het programma de Barometer! Zie hieronder ons fragment