Suriname begint met soepele zege aan kwalificatiereeks voor WK 2022

Gepubliceerd door Radio SBS op

25-03-2021

Suriname is in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) goed begonnen aan het kwalificatietraject voor het WK van 2022. De Nederlands getinte ploeg van bondscoach Dean Gorré versloeg de Kaaimaneilanden met 3-0. ADO Den Haag-aanvaller Shaquille Pinas tekende in de 22e minuut voor de openingstreffer en nog voor rust maakte Ryan Donk er uit een strafschop 2-0 van. In de tweede helft bepaalde Gleofilo Vlijter, die in clubverband voor Beitar Jeruzalem uitkomt, de eindstand. Suriname gaat aan kop van de groep waarin verder Canada, Bermuda en Aruba zitten. Aruba is zondag de volgende tegenstander in de lange kwalificatiereeks, waarbij drie fases overleefd moeten worden om het WK in Qatar te halen.