RTL zet Belgische en Nederlandse tak mogelijk te koop

Gepubliceerd door Radio SBS op

24-03-2021

RTL Group is van plan de Belgische dochteronderneming RTL Belgium te verkopen. Dit schreef L’Echo woensdagmorgen op basis van verschillende bronnen. RTL Belgium werd eind 2019 gewaardeerd op zo’n 300 miljoen euro, aldus de zakenkrant,  maar sindsdien is de reclamemarkt in 2020 onder druk komen te staan door de coronacrisis. De omzet daalde met 14 procent naar 159 miljoen euro, terwijl de EBITDA meer dan halveerde naar 16 miljoen euro, aldus de krant. Onder de mogelijke koopkandidaten ziet L’Echo de Vlaamse groep SBS, in handen van Telenet, DPG Media, maar ook Rossel Groep. De Franse groep TF1 zou mogelijk ook geïnteresseerd kunnen zijn. En RTL Nederland gaat wellicht ook de etalage in, meldde de krant. Hier zou VodafoneZiggo en het Belgische DPG Media mogelijk interesse in hebben. RTL Belgium wenste geen commentaar te geven op vragen van L’Echo.